FDE426 Gıda Ürünü ve Fabrika Tasarımı
- English
- Türkçe
ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından her yıl yürütülen FDE426 Gıda Ürünü ve Fabrika Tasarımı dersi kapsamında, öğrencilerin bir dönem boyunca geliştirdikleri projeleri paylaşacakları kapsamlı bir etkinlik düzenlendi. Bu yıl, Prof. Dr. Hami Alpas'ın yürütücülüğünde, asistanlar Ozan Taş, Esma İlhan'ın katkılarıyla gerçekleştirilen ders kapsamında geliştirilen projeler, 12 Mayıs 2025 Pazartesi günü 10.00–17.00 saatleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alanı'nda katılımcılarla buluştu.
ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü ile Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GIFT) iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin dönem boyunca geliştirdiği yenilikçi ve özgün projeler sergilendi. Bu projelerin geliştirilmesinde, GIFT Gıda Plus Ödülleri başvuru sahipleri öğrencilere mentörlük yaptı ve projelere doğrudan katkı sundu. Etkinlik boyunca öğrencilerin yer aldığı paneller gerçekleştirildi; aynı zamanda yenilikçi markaların ürünleri ve endüstri temsilcileri de fuaye alanında yer aldı.
Üniversite–endüstri iş birliğini güçlendiren bu etkinlikte, 12 farklı firmanın mentörlüğünde hazırlanan 12 farklı proje üniversite mensupları, sektör temsilcileri ve ziyaretçilerle buluşturuldu. 2000 kişinin üzerinde katılımla, kapsamlı bi etkinlik gerçekleştirildi.
Bu yıl GIFT tarafından düzenlenen Gıda Plus Ödülleri'nde ilk kez öğrenciler için özel bir kategori açıldı. Girişimcilik ruhunu desteklemeyi amaçlayan bu yeni kategori kapsamında, öğrencilerin geliştirdiği ürünler Gıda Plus Ödülleri jürisi tarafından değerlendirilecek. Kazanan grup, 14 Ekim 2025 tarihinde düzenlenecek törende açıklanacak.
Etkinlik Videosu için tıklayınız.
