Arş. Gör. Elif Gökçen ATEŞ
Arş. Gör. Elif Gökçen ATEŞ
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Gıda Mühendisliği Bölümü
Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı
AZ-16
06800 Ankara - TÜRKİYE
E-posta: elifates@metu.edu.tr
Tel: +90 (312) 210 56 23
Fax: +90 (312) 210 27 67
Eğitim
Lisans Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, 2016
Yüksek Lisans Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, 2019
Araştırma Alanları
Food Chemistry, pectin gelation, in-vitro digestion, Fast Field Cycling NMR Relaxometry
Son Yayınları
Ates, E. G., Ozvural, E. B., & Oztop, M. H. (2021). Understanding the role of d-Allulose and soy protein addition in pectin gels. Journal of Applied Polymer Science, 138(8), 1–10. https://doi.org/10.1002/app.49885
Ates, E. G., Ozvural, E. B., & Oztop, M. H. (2021). In vitro digestibility of rare sugar (D‐allulose) added pectin/soy protein gels. International Journal of Food Science & Technology, 0–1. https://doi.org/10.1111/ijfs.14966