ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü gıdaların üretiminde, işlenmesinde, paketlenmesi ve dağıtımında modern bilim ve mühendislik kavramlarını uygulayan disiplinlerarası bir bölümdür. Gıda Mühendisliği Bölümünün lisans, yüksek lisans, doktora ve bütünleşik doktora dereceleri olmak üzere dört programı vardır. Programlarımız hızla gelişen ve büyüyen gıda sanayinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere sürekli olarak güncellenmektedir. Lisans eğitim programımız ABET Mühendislik Akreditasyon Komisyonu tarafından akredite edilmiştir (2028 e kadar).


Hızlı Bağlantılar

ODTÜ

OpenMETU

Gıda Analiz Laboratuvarı

Bölüm Telefon Defteri

Önkoşul Dersler Tablosu

Mühendislik Bölümleri için Teknik Olmayan Seçmeli Ders Listesi

METU IFT Student Chapter

Gıda Mühendisliği ODTÜ Kütüphane Kılavuzu

Geleneksel Yeni Yıl Partimiz - 2020