Araştırmalar
Araştırmalar
Öğretim üyelerimiz (i) gıda mühendisliği ve gıdaların üretimi, (ii) gıda güvenliği ve güvenilirliği, (iii) gıda biyoteknolojisi, (iv) gıda mikrobiyolojisi, ve (v) gıda kimyası konularında yenilikçi, temel ve uygulamalı araştırmaları , uzmanlarımız, misafir araştırmacılarımız, doktora sonrası araştırmacıları, araştırma görevlileri ve lisans üstü öğrencilerimiz ile birlikte yapmaktadırlar. Gıda üretimi alanında çalışan araştırmacılarımız Türkiye'de öncü rol oynayan gıda firmaları ile işbirliği içerisinde olmaya önem vermektedir.
Araştırma Grupları
Başlangıç Kültürü Laboratuvarı
Gıda İşleme Laboratuvarı
Gıda Görüntüleme Laboratuvarı
Gıda Güvenliği ve Moleküler Biyoloji Laboratuvarı
Reoloji ve Doku Analiz Laboratuvarı
Meyve ve Sebze İşleme, Enzimler Laboratuvarı
Termal Olmayan İşleme Laboratuvarı
Ekstrüzyon Laboratuvarı
Süperkritik Sıvı Ekstraksiyon Laboratuvarı
Endüstriyel Biyoteknoloji Laboratuvarı