MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİGIDA MÜHENDİSLİĞİ


Lisansüstü Kabul Koşulları

Gıda Mühendisliği EABD Başkanlığı, başvuru sayısı ve Bölüm Politikaları doğrultusunda Kabul Koşullarını, önceden duyurmaksızın, güncelleme hakkına sahiptir.

 

Gıda Mühendisliği Bölümü Başvuru Kriterleri (Ocak 2015)

Yüksek Lisans

Doktora

  • İYS ≥ 65
  • ALES (sayısal) ≥ 65
  • Lisans GNO ≥ 2.40/4.00
  • Referans mektupları
  • Niyet mektubu
  • İYS ≥ 65

    Yüksek lisans diploması ile başvuranlar için

  • ALES (sayısal) ≥ 65
  • Lisans GNO ≥ 2.5/4.00 veya 
    Y. Lisans GNO ≥ 3.25/4.00

Lisans diploması ile başvuranlar için (Bütünleşik Doktora)

  • ALES (sayısal) ≥ 80
  • GNO ≥ 3.00/4.00
  • Referans mektupları
  • Niyet mektubu

İYS: ODTÜ-İngilizce Yeterlilik Sınavı
ALES: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı
GNO: Genel Not Ortalaması